Tips


Givetvis rekommenderar Etikinvest de produkter och tjänster som återfinns hos våra portföljföretag.


Utöver det vill Etikinvest gärna tipsa om och rekommendera ett antal produkter, tjänster och annat från företag, organisationer och websidor som inte ingår i vår portfölj men som Etikinvest tycker tillhör de goda alternativen.


Eko-Print återvinner bläckpatroner och återfyller dem med miljövänligare bläck, även kassetter för lasertoner återanvänds. Etikinvest använder bläck från Eko-Print.


Blank Spot Project utför journalistisk bevakning av områden vilka i stort lämnas obevakade av övrig media.


Etikinvest är inte det ända publika hållbara investmentbolaget i norden. Det finns ytterligare två som vi vill tipsa om; Loudspring och Renewable Ventures Nordic. Båda med lite annan portföljprofil än Etikinvest.


StartPage erbjuder privat web-sökning på internet, utan att uppgifter om dig, lagras.


Grön Guide är Naturskyddsföreningens guide till gröna och miljösmarta tips.


FairFinanceGuide håller koll på bankers hållbarhet och rankar dem efter ett drygt dussintal kriterier.


Ugent steps ger fler hållbarhetstips.


Sustain in Time är medlem i och representant för det naturliga steget och hjälper företag i deras omställning mot ökad hållbarhet.


Att möjliggöra compact living utan försämrad levnadskvalité är bra. Glasklasen och Lillklasen är konstsmidda lampskulpturer där man kan hänga dricksglas och därmed minska behovet av utrymmeskrävande köksskåp. Glasklassen och Lillklasen finns bland annat hos LampLagret.


Heatshot spolarvätskevärmare ger dig effektivare rengöring av vindrutan året runt och eliminerar såväl frost som fågelspillning. Heatshot ger förbättrad sikt, minskad bländningrisk och ökad trafiksäkerhet.


Telavox erbjuder smarta telefonilösningar som passar organisationer och företag oavsett om de är små eller större. Många andra har lösningar som är onödigt dyra och krångliga för start-up företag, med Telavox kan tjänsteutbudet utökas när man växer i stället för att ta allt på en gång. Etikinvest har valt Telavox som telefonileverantör.